Is linkbuilden nog steeds belangrijk?

Anno 2020 wordt er steeds sceptischer gekeken naar het plaatsen van links. Is dit terecht? Daar zijn de meningen over verschilt. Uit de praktijk blijft dat linkbuilding vooralsnog (deels) bepalend is voor het behalen van een online succes.

Wat is linkbuilding?

Linkbuilding is het verzamelen van links vanaf andere websites naar jouw website. Google ziet links vanaf andere websites naar jouw website als een doorverwijzing van een andere website. Hoe meer doorverwijzingen een website krijgt, hoe relevanter en waardevoller Google jouw website dus ook zal zien.

Hoe kun je linkbuilden?

  • Je kunt links bij andere partijen kopen;
  • Je kunt social media inzetten om links te verzamelen;
  • Het schrijven van artikelen voor andere websites;
  • Je kunt links ruilen met websites in jouw branche;
  • Je kunt je inschrijven bij linkdirectories zoals Link-site.

Is linkbuilden achterhaald?

De partijen die beweren dat linkbuilding een achterhaalde manier is om hoger te ranken in de Google zoekresultaten, hebben het behoorlijk mis. Linkbuilden is niet zomaar het klakkeloos plaatsen van linkjes, maar dit moet juist gestructureerd gedaan worden. Wij adviseren dan ook juist om samen te gaan werken met autoritaire bedrijven binnen jouw branche.

Linkbuilden is een kunst

Vroeger was het een kwestie van oneindig links verzamelen, maar dat is dus niet meer het geval. Het algoritme van Google wordt steeds slimmer en kan daardoor steeds beter zien welke websites een waarde hebben en welke websites juist geen waarde hebben. Het gevolg hiervan is dat content op een website erg belangrijk is. Wanneer je goede content schrijft op een website dan creëer je ook vanzelf links. Helaas komt niets de zon op en is linkbuilden dus toch ook nog erg belangrijk. Zelfs in 2020.

Het is echter geen kwestie meer van zoveel mogelijk links verzamelen, maar je moet een kwalitatief en een ‘natuurlijk’ linkprofiel opbouwen. Dit kost tijd, maar zal ervoor zorgen dat jouw website goed gaat ranken.

Wat is een natuurlijk linkprofiel?

Een natuurlijk linkprofiel bestaat uit een grote combinatie van verschillende anchors, follow-links, no-follow links, kwalitatieve links en minder kwalitatieve links. En deze horen op een natuurlijke manier te zijn verkregen, verspreid over het gehele jaar. Het is niet de bedoeling dat wanneer je nog weinig links hebt je in 1x een berg aan links binnen krijgt.

Waarom is linkbuilden nou zo belangrijk?

De hoeveelheid relevante links die jouw website krijgt vertegenwoordigen een bepaalde waarde die van invloed zijn op je Pagerank. Deze waarden zijn voor Google weer belangrijk om te bepalen of jouw website belangrijk is en of deze het waard is om hoog te laten ranken.